Ostrov života

 
  zpět

11. Benefiční koncert Ostrova života

autor: Věra Baumgartnerová, foto: Roman Sedláček datum zveřejnění: 20.7.2022 zdroj: Občanské sdružení Hrádek nad Nisou – OSTROV ŽIVOTA

 

Benefiční koncerty Ostrova života vstoupily do druhé dvacítky. V pořadí 11. koncert se po loňských dobrých zkušenostech se změnou termínu konal opět na samém začátku prázdnin. Výtěžek je nižší než v předchozích letech. Odráží menší návštěvnost, kterou jsme letos zaznamenali. Přesto jsme byli velmi překvapeni. Víme, že doba je teď složitá a o to víc si vážíme každé jedné koruny, kterou lidé věnovali na dobrou věc. Letošní výsledek je pátý nejlepší v historii koncertů a po sedmé v řadě je šestimístný!

 

Benefiční koncerty Ostrova života už si dávno upevnily své místo v kalendáři kulturních akcí Hrádecka. Jde o jednu z největších akcí v okolí a pořadatelé se každým rokem snaží připravit zajímavý program pro všechny generace. Podle osvědčeného scénáře tak 2. července celou akci na Hasičské louce zahájily děti z hrádeckých mateřinek. Každým rokem nás naši nejmenší vystupující překvapí svou energií, kterou do svých vystoupení dávají. Oceňujeme i paní učitelky, které s dětmi vše pečlivě nacvičují. Děti ze školek vystřídali malí hrádečtí hasiči – Hasíci. Zábavnou formou předvedli, jak se společně připravují na práci hasičů a trénují na závody v hasičském sportu. Odměnou je všem potlesk rodičů a prarodičů, kteří s potěšením a hrdostí své ratolesti pozorují. A nejen to. Pro vystupující děti i ostatní návštěvníky bylo připravené loutkové představení souboru Klubíčko ze Cvikova. Malí i velcí zájemci se mohli zúčastnit tanečního workshopu Báry Podlipné. Během krátké chvíle se naučili krátkou sestavu, kterou pak společně před pódiem předvedli. Hudební program koncertu obstaraly skupiny Trajekt, Hodiny, Cover Power a hudebník Vende Ballini.

R05_2347a.jpg 
 
Hlavním posláním našich benefičních koncertů je získávání prostředků, díky kterým máme možnost finančně podpořit nemocné spoluobčany a jejich rodiny. Návštěvníci mohou přispět dobrovolným vstupným nebo zakoupením rukodělných výrobků, které nabízíme v našem charitativním stánku. Nedílnou součástí koncertů je tako podvečerní dražba. Letos jsme nabízeli sadu sportovního oblečení, které nám věnovala naše přední atletka Kristiina Mäki, a malovaný obraz na plátně od muzikálové zpěvačky a herečky Markéty Procházkové. Přestože výsledek nebyl tak ohromující jako v minulých letech, jsme nesmírně pyšní na všechny naše příznivce, kteří jsou nám věrní a každým rokem přijdou a podpoří nás. Díky nim jsme dosáhli krásného výsledku.
 
Na veřejnou sbírku Ostrov pomáhá putuje celkem 127 500 korun!
(pokladny u vchodu: 91 500 Kč, dražba: 11 500 Kč, stánek: 35 200 Kč, sponzoři: 20 000 Kč)
 
Děkujeme účinkujícím, dobrovolníkům, kteří pomáhají se zajištěním hladkého průběhu koncertu, a všem, kdo se na organizaci akce jakkoliv podíleli. Největší dík potom patří návštěvníkům a našim podporovatelům. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat!
 
Za Hrádek nad Nisou – Ostrov života, z.s.
Věra Baumgartnerová




Děti na Benefičním koncertě Ostrova života




Trajekt




Vende Ballini




Hrádečtí Hasíci




Hodiny




Společenská část




Cover Power



 

            Pro Občanské sdružení Hrádek nad Nisou - Ostrov života © 2015-2024 Roman Sedláček