Ostrov života

 
  zpět

Třetí Benefiční koncert pro Ostrov života vynesl přes 70 tisíc korun

autor: Věra Baumgartnerová datum zveřejnění: 25.5.2013 zdroj: Občanské sdružení Hrádek nad Nisou – OSTROV ŽIVOTA

 

TISKOVÁ ZPRÁVA 03/13

 

V sobotu 18. května jsme se probudili do deštivého rána a „počasí“  bylo nejčastěji používaným slovem během celého dopoledne, kdy jsme na hasičské louce připravovali vše na odpolední koncert. Naše zraky se upíraly k obloze a naše naděje k optimistické předpovědi.

Pršet přestalo kolem 11. hodiny a benefiční odpoledne začínalo pod zamračenou oblohou. Ukázalo se, že naše obavy z toho, že by snad špatné počasí Hrádečáky odradilo, byly úplně liché a těsně před druhou hodinou se louka začala plnit nedočkavými návštěvníky. Každý dostal u vchodu papírové srdíčko, k večeru už jich z připravené tisícovky zbylo sotva pár. Kdo přišel, tak určitě nelitoval. Tradičně pestrý program nabídl zábavu pro každého. Po celé odpoledne i večer panovala skvělá nálada, mezi organizátory, v publiku i na pódiu.

A co všechno jsme mohli vidět? Už tradiční vystoupení mateřských školek, osobitý přednes Míši Rydvalové, taneční skupinu Stormáčik, Hrádecké mažoretky, flétnový soubor při DDM Drak, ukázku zásahu malých hasičů, své umění předvedli tanečníci z libereckého A-stylu a neméně zajímavá byla exhibice v podání klubu Vem Camara Capoeira Liberec. Velký úspěch sklidila vystoupení tří mladých talentovaných zpěvaček. Pozvání na naší Benefici přijala Leona Černá, známá muzikálová zpěvačka, Jana Vébrová, která nám představila svůj alternativní šanson a EKI, hrádecká rodačka, jejíž písničky už znají i daleko za hranicemi našeho regionu. O večerní část koncertu se postaraly kapely Anyz a Effect a celou Benefici zakončil Tomáš Marek se svým rodinným bandem Atomic.s.

Už průběžné sčítání dávalo tušit, že výtěžek letošního koncertu předčí všechna naše očekávání. Těch překvapení ostatně bylo hned několik. Jedním z nich byl i nevídaný zájem o rukodělné výrobky. Jejich prodej už se stal krásnou tradicí, která nás těší stále víc. Přibývá totiž nejen těch, kdo je kupuje, ale také těch, kdo se do jejich výroby zapojí. Před každou akcí se nám sejde neuvěřitelné množství nádherných výrobků a my nestačíme žasnout nad tím, kolik šikovných lidí mezi sebou máme. Stánek měl na letošním koncertě rekordní tržbu. Prodej rukodělných výrobků přinesl 20.265 Kč.  Na dobrovolném vstupném se vybralo 45.333 Kč a pomyslnou třešničkou na dortu byla večerní dražba, která se vyšplhala až na koncových 7.000 Kč.

Na konto sdružení Hrádek nad Nisou – Ostrov života tak putuje částka 72.598 korun. Děkujeme všem, kdo přišli, přispěli a podpořili tak naše snažení. Díky vám máme chuť do další práce a těšíme se na viděnou na některé z dalších akcí, které pro vás připravujeme. Velký dík patří také těm, kdo se na přípravě koncertu podíleli a městu Hrádek nad Nisou a jeho organizacím za podporu. 

 

            Pro Občanské sdružení Hrádek nad Nisou - Ostrov života © 2015-2024 Roman Sedláček