Ostrov života

 
  zpět

Advent Ostrova života

autor: Věra Baumgartnerová datum zveřejnění: 10.12.2013 zdroj: Občanské sdružení Hrádek nad Nisou – OSTROV ŽIVOTA

 

TISKOVÁ ZPRÁVA 05/13

 

Prodej vánočního zboží na Adventním mini jarmarku se letos opět těšil velkému zájmu. U příležitosti rozsvěcení vánočního stromu na hrádeckém náměstí jsme, stejně jako loni, nabídli možnost zakoupení rukodělných výrobků. Cukroví, perníčky, vánoční dekorace, přáníčka, svícny, adventní věnce a mnoho dalších krásných věcí vyrobili a našemu sdružení tradičně věnovali naši spoluobčané. Díky jejich píli a především štědrosti nakupujících putuje na konto sdružení částka přesahující 18 tisíc korun.
 
Letos se na naši výzvu přihlásily desítky lidí a díky jim se nám podařilo nabídnout pestrou a lákavou směsici zboží pro všechny, kdo přišli 1. prosince na náměstí v Hrádku nad Nisou na slavnostní rozsvěcení vánočního stromu. Náš stánek byl po celou dobu v obležení a všechny nabízené věci sklidily velký obdiv. Ani my se nepřestáváme divit, kolik šikovných lidí v našem městě žije a především kolik jich je ochotných věnovat svůj čas vyrábění zboží pro dobrou věc.
Kromě utržených peněz za prodej zboží jsme do pomyslné kasičky přidali i částku 500 Kč, kterou nám na místě předali zástupci rodičů dětí ze základní školy TGM.
Advent je čas radosti a proto nám ještě jednu velkou radost udělala zpráva, která přišla z hrádeckého Klubu důchodců. Také oni se rozhodli věnovat našemu sdružení tolik potřebné peníze a na náš účet poslali 1.500 Kč.
 
Do přípravy Adventního prodeje pro Ostrov života se kromě desítek jednotlivců zapojily i kolektivy hrádeckých škol, školek, spolků a DDM Drak.
 
V Chrámu pokoje probíhá výstava vánočních stromečků. Najdete tam i jeden náš. Je krásný a má příběh… zdobí ho výběr vašich výrobků, které jste vyrobili a darovali našemu sdružení. Stromečkem chceme vyjádřit poděkování všem, kdo se do výroby zboží pro Ostrov života zapojili i těm, kdo přišli a některý z nádherných výrobků zakoupili. Přijďte se na náš /váš stromeček podívat! Jste srdečně zváni.
 
 
Občanské sdružení Hrádek nad Nisou – Ostrov života přeje všem krásný Adventní čas a poklidné Vánoce!

 

            Pro Občanské sdružení Hrádek nad Nisou - Ostrov života © 2015-2024 Roman Sedláček