Ostrov života

 
  zpět

Benefiční koncert Ostrova života opět přepisoval rekordy

autor: Věra Baumgartnerová datum zveřejnění: 28.5.2019 zdroj: Občanské sdružení Hrádek nad Nisou – OSTROV ŽIVOTA

 

Po několika deštivých a chladných dnech v sobotu 18. května 2019 vysvitlo slunce a vylákalo řadu lidí na Hasičskou louku v Hrádku nad Nisou, kde se konal v pořadí už 9. Benefiční koncert Ostrova života.

 

Návštěvníci si užili pestrý program, kterým organizátoři už tradičně děkují svým příznivcům za podporu a přízeň. Dobrovolné vstupné je veřejnou sbírkou „OSTROV POMÁHÁ“ a je určené na pomoc vážně nemocným spoluobčanům. Do pokladen u vchodu lidé vhodili rekordní sumu, nejvýše v historii se vyšplhala i částka získaná v dražbě. Na sbírkové konto tak putuje více než 133 tisíc korun.

V letošním roce se pořadatelé vrátili k osvědčenému programu a dali prostor méně známým a začínajícím kapelám a účinkujícím. Koncert odstartovala vystoupení dětí z hrádeckých mateřinek, zazpívala talentovaná Luisa Jírová, která ohromila porotu v loňském ročníku talentové soutěže, vystoupili členové baletní školy Malex ballet school, kapela z Jedličkova ústavu Rachot band, své vystoupení s dětmi přímo na místě nacvičil a předvedl také nadaný zpěvák a tanečník Petr Faltus a publikum potěšili tanečním číslem i členové B-soul academy. Odpolední a večerní program obstarali členové vokálního uskupení KrisKros a capella a skupiny Šťastnej den, MAREKs, Soumrak Band a Cover Power. Celé odpoledne se neslo v duchu pohodové rodinné zábavy, ke které přispělo i slunečné a teplé počasí. Lidé mohli tradičně přispět libovolným obnosem do zapečetěných pokladniček u vchodu, nakupovat ve stánku s rukodělnými výrobky a zúčastnit se každoročně očekávané dražby. Výsledek pořadatele ze spolku Hrádek nad Nisou – Ostrov života opět překvapil.

 

Pokladny u vchodu: 83.480 Kč
Prodej ve stánku: 32.244 Kč
Dražba: 18.200 Kč
 

Na konto veřejné sbírky „Ostrov pomáhá“ tak letos putuje celkem 133.920 korun.

Stejně, jako každým rokem, nedokážeme najít dost slov na to, abychom všem poděkovali. Mozaiku úspěchu tvoří účinkující, desítky dobrovolníků, kteří pomáhají s organizací a zajištěním hladkého průběhu koncertu a samozřejmě návštěvníci a naši podporovatelé. Jim všem patří naše velké poděkování. Výsledek 9. Benefice je závazkem do další práce a už teď začínáme s přípravami na jubilejní 10. Benefiční koncert, který se uskuteční v příštím roce, tradičně o třetí květnové sobotě.

 

Na organizaci koncertu finančně přispěli: Město Hrádek nad Nisou, Obec Chotyně, DEAN s.r.o., Thermo Home s.r.o., SVS a.s., KSM Castings CZ s.r.o., Bar Panorama, Autolakovna Halala, Autoškola Zrnovský, Jiskra Václavice, Balónková Adélka a další dárci. Děkujeme také sponzorům za věcné dary, za pohoštění pro účinkující a předměty věnované do dražby.

 

Za Hrádek nad Nisou – Ostrov života, z.s.

Věra Baumgartnerová

 

            Pro Občanské sdružení Hrádek nad Nisou - Ostrov života © 2015-2024 Roman Sedláček